Kesäteatteri Lysti

Minna Canthin novellista (1889) näytelmäksi dramatisoitu Kauppa-Lopo kertoo vapaudesta ja sen hinnasta. Onko vapaus aina onnellista, kaunista ja huoletonta? Lystin versio on sijoitettu 1950-luvulle ja siinä näkyvät aikakauden musiikki, värit ja vapauden murros.

Kauppa-Lopo on yhteiskunnan vieroksuma kulkija ja nainen, jonka epäsiisti olemus herättää monenlaisia tunteita. Vaikka Kauppa-Lopon vapaa elämäntapa saa osakseen huomiota puolesta ja vastaan eikä hän välty vastoinkäymisiltä, on Lopo tehnyt valintansa. Millaisia vapauksia nainen voi ottaa itselleen ja miten siihen suhtaudutaan? Onko Lopossa sittenkin jotain mistä me voimme ottaa oppia vielä tänäkin päivänä?

Tragikoomisia piirteitä omaavaa näytelmää värittävät 50-luvun hengessä rock'n'roll, amerikkalaisuuden Suomeen rantautuminen ja kellohameiden liehunta tanssilavoilla.

Alkuperäisteksti: Minna Canth
Dramatisointi: Raimo Lahdenmäki
Ohjaus ja sovitus: Eetu Huovila
Kauppa-Lopo: Merja Pohjola
Muissa rooleissa: Anu Leiramo, Pirjo Kinos, Sisu-Petteri Haraholma, Sean Pohjola, Jarno Puusniekka, Heini Leinonen, Jenni-Johanna Thusberg, Timo Huida, Soili Mantila, Heta Hirvisaari ja Tytti Oksanen
Koreografia: Pirjo Kinos
Äänisuunnittelu: Pasi Kaartinen
Graafinen suunnittelu: Katja MalinenTämä ryhmä ei sisällä yhtään tuotetta.
drupal themes
Copyright © 2016 Ennakkolippu.com.